Άρθρωση αρθρώσεων

βλάβη στις αρθρώσεις σε διάφορα στάδια ανάπτυξης αρθρώσεων

Η αρθροπάθεια (οστεοαρθρίτιδα) των αρθρώσεων είναι μια παθολογική δυστροφική διαδικασία στην οποία υπάρχει μια αργή καταστροφή διαφορετικών στρωμάτων και ιστών. Κάθε άτομο πρέπει να καταλάβει με σαφήνεια πώς γίνεται η θεραπεία της αρθρώσεως, γιατί ούτε οι ενήλικες, ούτε τα παιδιά, ούτε οι ηλικιωμένοι είναι ασφαλισμένοι έναντι της νόσου. Εάν υπάρχει υποψία για την ανάπτυξη αρθρώσεων, τι είναι και για να ξεπεραστούν διαφορετικοί τύποι, πρέπει να γνωρίζετε καλά.

Ανάλογα με τον εντοπισμό της παθολογικής διαδικασίας και τη σοβαρότητα της βλάβης, διάφοροι τύποι ασθενειών διακρίνονται στην ιατρική, από την οποία εξαρτάται επίσης η θεραπεία της αρθρώσεως. Φυσικά, ένα άτομο που αντιμετώπισε για πρώτη φορά μια τέτοια διάγνωση πρέπει να προσπαθήσει να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερο για το τι είναι η οστεοαρθρίτιδα. Εξετάστε τις πιο διαγνωσμένες παραλλαγές της νόσου.

Προβολές

Η παθολογία μπορεί να είναι των ακόλουθων τύπων:

 1. Η οστεοαρθρίτιδα, η οποία είναι τυπική, επηρεάζει όλα τα τμήματα του πληθυσμού και είναι μια αρκετά κοινή ασθένεια. Διαγιγνώσκεται σε ηλικία 40 έως 60 ετών. Η οστεοαρθρίτιδα του αστραγάλου και του ποδιού είναι αρκετά συχνή.
 2. Η επιγονατιδική αρθροπάθεια εμφανίζεται κάτω από την επιγονατίδα. Οι αιτίες αυτού του τύπου αρθρώσεως έγκειται στην ήττα της επιγονατιδικής άρθρωσης.
 3. Η αιμάρθρωση είναι αιμορραγία σε κοιλότητα. Συχνά αυτή είναι η αρθροπάθεια των κάτω άκρων που επηρεάζει το γόνατο.
 4. Η πολυαρύρωση είναι μια ομάδα δυστροφικών αλλοιώσεων και διαγιγνώσκεται κυρίως σε άτομα της ηλικιωμένης ομάδας. Αυτό το είδος θεωρείται ανεξάρτητη ασθένεια. Η θεραπεία πρέπει να επιλέγεται από τον θεράποντα ιατρό, λαμβάνοντας υπόψη τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του ασθενούς.
 5. Ένας ρευματικός τύπος παθολογίας ή ρευματοειδούς αρθροπάθειας εμφανίζεται λόγω ακατάλληλου μεταβολισμού.

Οστεοαρθρίτιδα

Είναι καλύτερο να θεραπεύσετε την οστεοαρθρίτιδα του 1ου βαθμού και την οστεοαρθρίτιδα του 2ου βαθμού. Αρχικά, υπάρχει μια μείωση στην ελαστικότητα των επιφανειακών στρωμάτων του χόνδρου, συνοδευόμενη από το μαλάκωμα και χαλάρωσή του. Με την πορεία της παθολογικής διαδικασίας, η κατάσταση επιδεινώνεται και η επιφάνεια γίνεται πολύ λεπτή, χωρίζεται σε ίνες, γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση ρωγμών σε αυτήν.

Παθολογικές αλλαγές στην επιφάνεια της άρθρωσης στην οστεοαρθρίτιδα

Όταν διαγνωστεί αρθρώσεις βαθμού 3, ο ασθενής έχει ήδη διαβρωτική βλάβη στον χόνδρο με αρκετά βαθιές ρωγμές, αλλά τα υποχονδρικά οστά και τα βαθιά τμήματα δεν έχουν υποστεί βλάβη.

Όταν διαγνωστεί με οστεοαρθρίτιδα, η θεραπεία θα είναι φαρμακευτική αγωγή. Βασίζεται στη λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (εντός 10 ημερών από την πορεία). Η θεραπεία της αρθροπάθειας στο δεύτερο στάδιο μπορεί να απαιτήσει τον διορισμό ορμονικών φαρμάκων, τα οποία εγχέονται στην κατεστραμμένη άρθρωση με ένεση. Είναι επίσης δυνατή η θεραπεία με κομπρέσες και συνταγές παραδοσιακής ιατρικής, αλλά μόνο σε συνδυασμό με φάρμακα. Μόνο ένας γιατρός θα πει με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο θεραπείας της οστεοαρθρίτιδας και πρέπει να ενημερωθεί για την απόφαση συνδυασμού παραδοσιακής και παραδοσιακής ιατρικής.

Patellofemoral

Εάν ένας ασθενής έχει διαγνωστεί με επιγονατιδική αρθροπάθεια της άρθρωσης του γόνατος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να το θεραπεύσετε και τι συμβαίνει σε κάθε στάδιο της παθολογικής διαδικασίας.

Με 1 βαθμό αρθροπάθειας, μιλούν για καθημερινή κόπωση ή καταστάσεις όπου τα πόδια είναι υπερβολικά υπερβολικά καταπονημένα ή υπερβολικά. Ωστόσο, παρουσία δυσάρεστων συμπτωμάτων (πόνος, κόπωση, βαρύτητα στο γόνατο) ή μετά από τραυματισμό, διαγιγνώσκεται ένας δεύτερος βαθμός αρθρώσεως. Εάν δεν ξέρετε πώς να το θεραπεύσετε ή το κάνετε εκτός χρόνου, τότε θα ξεκινήσει η δυστροφία του ιστού του χόνδρου.

Η επιγονατιδική αρθροπάθεια δεν έχει το δικό της θεραπευτικό σχήμα. Ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, οι γιατροί αποφασίζουν για την ανάγκη στερέωσης με γόνατο ή ορθοπάθεια και η αρθροπάθεια μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί μειώνοντας τη σωματική άσκηση και λαμβάνοντας αναλγητικά.

Όταν ξέρετε τι είναι η αρθροπάθεια και πώς να το αντιμετωπίσετε, μπορείτε να αρχίσετε να παίρνετε φάρμακα εγκαίρως, κάτι που θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε την κινητικότητα και την υγεία των αρθρώσεων γενικά.

Αιμάρθρωση

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του τύπου βλάβης στις αρθρώσεις, όπως η αιμάρθρωση, είναι η έκχυση αίματος στην κοιλότητα της άρθρωσης. Τις περισσότερες φορές, αυτή η κατάσταση διαγιγνώσκεται σε άτομα επιρρεπή σε αιμορροφιλία. Κατά τη διάρκεια του 1ου βαθμού αρθροπάθειας, πρακτικά δεν υπάρχουν ορατές και αισθητές αλλαγές και οι δομές και οι ιστοί της άρθρωσης δεν έχουν υποστεί βλάβη. Στο 2ο βαθμό αρθροπάθειας, οι μαλακοί ιστοί έχουν υποστεί βλάβη (μηνίσκοι και σύνδεσμοι, κάψουλα άρθρωσης).

Η διαδικασία άντλησης αίματος από την κοιλότητα των αρθρώσεων με αιμάρθρωση

Η αιμαρρίωση αντιμετωπίζεται με φάρμακα σε διάφορα στάδια:

 1. Πρώτα απ 'όλα, ο καθαρισμός της αρθρικής κοιλότητας από διαρροή αίματος πραγματοποιείται με διάτρηση.
 2. Στη συνέχεια, τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα εγχέονται στην άρθρωση με ένεση.
 3. Και εν κατακλείδι, συνταγογραφούν μια πορεία λήψης συνθετικών παραγόντων που συμβάλλουν στην αποκατάσταση της άρθρωσης.

Το θεραπευτικό σχήμα εξαρτάται άμεσα από το πόσο σοβαρά είναι τα συμπτώματα της αρθρώσεως και σε ποιο βαθμό εντοπίστηκε η ασθένεια.

Πολυρυθροπάθεια

Πριν μιλήσετε για τις μεθόδους θεραπείας, θα πρέπει να καταλάβετε ποια σημάδια αρθρώσεων είναι χαρακτηριστικά αυτού του είδους.

Η πολυαρύρωση χαρακτηρίζεται από:

 • πολλαπλές βλάβες διαφορετικών αρθρώσεων
 • περιορισμός της σωματικής δραστηριότητας
 • πόνος όταν κουνάτε τα δάχτυλα
 • πρήξιμο των κατεστραμμένων αρθρώσεων
 • την εμφάνιση οζιδίων στο πάχυνση των οστών ·
 • στένωση του κενού των αρθρώσεων.

Η πολυαρθρίτιδα είναι επικίνδυνη επειδή επηρεάζει αμέσως αρκετές αρθρώσεις, επομένως, απαιτεί τη σωστή προσέγγιση στη θεραπεία και την επιλογή των σωστών φαρμάκων.

Τώρα, λεπτομερώς σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της αρθροπάθειας αυτού του τύπου. Πρώτα απ 'όλα, η θεραπεία στοχεύει στην αποκατάσταση της σωματικής δραστηριότητας. Μιλώντας για το πώς να θεραπεύσετε την αρθροπάθεια με τη βοήθεια φαρμάκων, πρέπει να θυμάστε για τις φυσικές διαδικασίες, οι οποίες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές σε μια τέτοια βλάβη. Μπορεί να θεωρηθεί εδώ ως θεραπεία με θερμότητα ή νερό. Το ίδιο ισχύει και για τη βαλνοθεραπεία.

Εάν ο ασθενής έχει αρθρώσεις των αρθρώσεων, ο γιατρός θα ορίσει σίγουρα τη λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Ενδοαρθρικές ενέσεις γλυκοκορτικοειδών και χονδροπροστατευτικών βοηθούν επίσης καλά. Ανακουφίστε τον πόνο και την ταλαιπωρία, διάφορες αλοιφές, συμπιέσεις, τρίψιμο.

Δεν απαγορεύεται η επιλογή ενός φαρμάκου για αρθρώσεις από τις συνταγές της παραδοσιακής ιατρικής, αλλά πρέπει να συμφωνηθεί με τον θεράποντα ιατρό, ο οποίος θα αποφύγει τις επιπλοκές. Εάν οι περιγραφόμενες μέθοδοι δεν είναι αποτελεσματικές, ο γιατρός θα εξετάσει τη δυνατότητα επίλυσης του προβλήματος μέσω χειρουργικής επέμβασης.

Είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο να γνωρίζουμε πώς να θεραπεύουμε την αρθροπάθεια, αλλά και να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει μια σωστή πρόληψη της αρθρώσεως, για την οποία θα μιλήσουμε αργότερα.

Βαθμοί

Η οστεοαρθρίτιδα, η αιμάρθρωση, η πολυαρθρίτιδα και η επιγονατιδική αρθροπάθεια εμφανίζονται σε τρία στάδιαΤα συμπτώματα και η θεραπεία της αρθρώσεως σε κάθε κλινική περίπτωση θα είναι διαφορετικά, επομένως δεν υπάρχει καθολική θεραπευτική αγωγή.

Υπάρχουν 3 βαθμοί παθολογίας:

 • 1 βαθμός αρθρώσεως - χαρακτηρίζεται από στένωση του κενού και απουσία οστεοφυτών.
 • 2 βαθμός αρθροπάθειας - μια μικρή μείωση του κενού συνοδεύεται από το σχηματισμό οστεοφυτών.
 • 3 βαθμός αρθροπάθειας - σημαντική στένωση του χώρου των αρθρώσεων, πολλαπλά οστεοκύτταρα και παραμόρφωση των οστών.

Σε κάθε στάδιο, η θεραπεία της αρθροπάθειας πρέπει να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο ειδικό, διαφορετικά η θεραπεία ενδέχεται να μην δώσει τα απαραίτητα αποτελέσματα και η διαδικασία θα επιδεινωθεί.

Λαϊκές θεραπείες

Όσον αφορά τις λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία της νόσου, εδώ μπορείτε να βρείτε πολλές αξιόλογες, εύκολα εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές συνταγές. Ας εξετάσουμε μερικά από αυτά.

Προϊόντα γάλακτος που έχουν υποστεί ζύμωση και κιμωλία

Για το μαγείρεμα, πρέπει να βρείτε ξεφλουδισμένη κιμωλία και να τη μετατρέψετε σε μικρά ψίχουλα. Η ιδανική επιλογή θα ήταν υλικό που είναι γραμμένο σε μαυροπίνακες. Σημειώστε επίσης ότι εάν αγοράσετε κιμωλία που προσφέρεται σε κατάστημα οικοδομικών υλικών, ενδέχεται να περιέχει χημικά συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά.

Η προκύπτουσα μάζα πρέπει να χυθεί με οποιοδήποτε προϊόν γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση και να αναμιχθεί καλά μέχρι να ληφθεί ομοιογενής μάζα. Αυτό που έχετε κάνει θα πρέπει να τοποθετηθεί προσεκτικά στην πληγείσα περιοχή, να τυλιχθεί με μεμβράνη προσκόλλησης και να στερεωθεί με έναν επίδεσμο. Αφήστε το μείγμα όλη τη νύχτα, και το πρωί ξεπλύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι. Ως αποτέλεσμα, οι πόνοι εξαφανίζονται και η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται.

Πλιγούρι βρώμης

Μια πολύ οικονομική και απλή αλλά αποτελεσματική συνταγή. Πρέπει να πάρετε 100 γραμμάρια βρώμης και ρίξτε βραστό νερό πάνω τους. Στη συνέχεια, βάλτε τη μάζα σε μια μικρή φωτιά και σιγοβράστε για πέντε λεπτά. Αφού παρέλθει ο χρόνος, θα ληφθεί ένα gruel, το οποίο εφαρμόζεται στο πονόδοντο σημείο. Συνιστάται να αφήσετε τη συμπίεση όλη τη νύχτα. Λάβετε υπόψη ότι το πλιγούρι βρώμης πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο πρόσφατα παρασκευασμένο.

Η φτέρη φεύγει

Εάν υπάρχει τέτοιο φυτό στο σπίτι, τότε μπορείτε να δωρίσετε μερικά φύλλα για την υγεία σας. Εάν όχι, τότε το καλοκαίρι συλλέγονται στο δάσος, στη συνέχεια εφαρμόζονται στην πληγείσα περιοχή, τυλίγονται σε έναν επίδεσμο και αφήνονται όλη τη νύχτα. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι πολύ καιρό.

Πρόπολη

Τα μελισσοκομικά προϊόντα είναι γνωστά στη λαϊκή ιατρική για τις καλές φαρμακευτικές τους ιδιότητες σε σχέση με πολλές ασθένειες. Πρέπει να πάρετε πρόπολη και να το λιώσετε σε υδατόλουτρο (θα πρέπει να είναι αρκετό για την αντιμετώπιση της κατεστραμμένης περιοχής). Όταν γίνει υγρό, πρέπει να προσθέσετε καλαμπόκι ή ηλιέλαιο, περιμένετε να κρυώσει το μείγμα, απλώστε στο δέρμα και αφήστε το για μια νύχτα. Το πρωί, ο πόνος και το πρήξιμο θα εξαφανιστούν.

Προφύλαξη

Εάν θέσετε τον εαυτό σας ως στόχο και προσπαθήσετε να βρείτε ένα φάρμακο με το οποίο να αποτρέψετε την αρθρίτιδα, τότε η απόπειρα δεν θα στεφθεί με επιτυχία, καθώς απουσιάζει. Η παθολογία δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια, αλλά είναι πολύ πιθανό να μειωθεί ο κίνδυνος αρθρώσεως.

Για να αποφύγετε την καταστροφή των αρθρώσεων, μπορείτε:

 1. Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τραυματισμούς και μηχανικές βλάβες διαφορετικής σοβαρότητας.
 2. Προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε εγκαίρως όλες τις ασθένειες που σχετίζονται με τις αρθρώσεις.
 3. Αντιμετωπίστε όλες τις μολυσματικές και ιογενείς ασθένειες.
 4. Μην υπερφορτώνετε τις αρθρώσεις.
 5. Να ζήσετε έναν ενεργό τρόπο ζωής.
 6. Φάε σωστά;
 7. Άσκηση κάθε μέρα.

Τώρα ξέρετε τα πάντα για τα συμπτώματα και τη θεραπεία της αρθροπάθειας των πιο κοινών τύπων και εάν ακολουθείτε αυτές τις απλές συστάσεις, η ασθένεια δεν θα αισθανθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και εάν είστε τυχεροί, δεν θα εκδηλωθεί ποτέ στο όλα.